VEELGESTELDE VRAGEN

Kan ik direct bestellen?

Je zult eerst een account moeten maken voordat je bij ons een bestelling kunt plaatsen.

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?

Vul bij ‘wachtwoord vergeten’ je e-mailadres in en druk op verzenden. Binnen enkele minuten ontvang je een e-mail met daarin instructies om een nieuw wachtwoord in te stellen.

Wordt mijn bestelling bevestigd?

Ja, na iedere bestelling ontvang je een orderbevestiging per e-mail.

Is het mogelijk om op dezelfde dag nog een tweede bestelling te plaatsen?

Ja, dat is mogelijk. Deze wordt echter wel als een aparte bestelling verwerkt. Wij kunnen losse orders niet samenvoegen tot één doos.

Ik heb een bestelling geplaatst, maar ik heb nog geen orderbevestiging ontvangen?

Nadat je de bestelling heeft afgerond, ontvang je binnen enkele minuten een orderbevestiging per e-mail. Mocht je na enkele minuten nog geen orderbevestiging hebben ontvangen, controleer dan alsjeblieft eerst jouw spamfilter. Als je daar ook geen e-mail aantreft neem dan contact met ons op.

Tot hoe laat kan ik bestellen?

Wanneer je op werkdagen voor 17:00 een bestelling plaatst, zal deze de volgende dag naar jouw verzonden worden.

Ik zie bij het afrekenen het vakje “couponcode” staan, wat betekent dit?

Hier kun je de promotionele korting invullen die u via een code heeft ontvangen.

Waar kan ik de U’R BAR COCKTAIL couponcodes bemachtigen?

U’R BAR  geeft af en toe kortingscodes weg via actie op social media, E-mail of kortingssites. Abonneer je zich dus op de nieuwsbrief of word lid van onze social media pagina’s om geen enkele kortingscode te missen.

Kan ik als bedrijf zonder BTW bestellen?

www.URBAR-COCKTAILS.com is een consumentenwebsite, hierdoor kun je als bedrijf niet zonder BTW bij via deze site bestellen. Wil je ons product zakelijk verkopen, neem dan contact met ons op via zakelijk@ur-bar.com.

Hanteert men een extra korting als ik in grote hoeveelheden bestel?

Wij geven geen extra korting wanneer er in grote hoeveelheden wordt besteld. Wil je zakelijk bestellen, neem dan contact met ons op via zakelijk@urbar-cocktails.com

Zijn de prijzen inclusief of exclusief BTW?

De prijzen die op onze website getoond worden zijn incusief BTW, exclusief eventuele verzendkosten.

Wat betekent de status: “beperkt leverbaar”?

Dit betekent dat wij slechts 12 flessen of minder van het gekozen artikel beschikbaar hebben. De mogelijkheid bestaat dat tijdens jouw bestelling het artikel uitverkocht raakt. Houd dus rekening met de status “beperkt leverbaar” bij het plaatsen van uw bestelling.

Waarom kan ik van een artikel maar een beperkt aantal bestellen?

Dit kan meerdere redenen hebben. Als onze voorraad dusdanig laag is dat een artikel snel uitverkocht zal zijn wordt deze automatisch gelimiteerd om te voorkomen dat wij mensen moeten teleurstellen. Tevens zijn sommige artikelen door hun zeldzame aard of gelimiteerde oplages beperkt in het aantal aanschafbare flessen per klant om zo veel mogelijk klanten blij te kunnen maken met een exemplaar. Voor de exacte reden van een limiet bij een bepaald product kun je contact met ons opnemen.

Wat gebeurt er als er onverhoopt een artikel niet meer leverbaar is?

Het kan gebeuren dat er onvoldoende voorraad is van een bepaald artikel, als deze bijvoorbeeld door veel klanten tegelijk besteld wordt. Als je een manco hebt op jouw bestelling word je hiervan middels een e-mail op de hoogte gesteld en wordt het teveel betaalde bedrag per ommegaande aan jou terugbetaald.

Welke betalingsmogelijkheden zijn er op URBAR-COCKTAILS.COM?

U’R BAR accepteert de volgende betaalwijze(n):

  • iDeal
  • Overboeking per bank

Wat is het bankrekeningnummer van U’R BAR?

Het IBAN nummer van U’R BAR is NL47 INGB 0008 7733 09, BIC: INGBNL2A.

Ontvang ik ook een factuur?

Ja, bij jouw bestelling ontvang je een factuur via een e-mail. Bij bestellingen die in de check-out als ‘niet voor jouzelf’ aangemerkt worden zal er wel een pakbon in de doos gaan maar zonder vermelding van de prijzen van de artikelen. De factuur die je op uw accountpagina downloadt staan dan wel de prijzen op. Wij kunnen facturen na het plaatsen van de bestelling en/of verzending van de goederen niet meer aanpassen.

Waar bezorgt U’R BAR?

Wij bezorgen in Nederland.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Jouw bestelling wordt binnen 3 werkdagen bezorgd.

Wat gebeurt er als ik ten tijde van de bezorging niet thuis ben?

Als u niet thuis bent als de bestelling wordt bezorgd, dan laat de postbode het pakket achter op de dichtstbijzijnde Post-locatie of het pakket wordt de volgende dag nogmaals aangeboden.

Worden er bezorgkosten berekend?

Wij berekenen €6,95 verzendkosten per doos.

Kan ik mijn bestelling ook afhalen?

Je kan op afspraak jouw bestelling in Schiedam ophalen.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

U heeft als consument de mogelijkheid om de bestelling in zijn geheel, danwel ten dele aan ons te retourneren. Klik voor meer informatie op de tab ‘Retourneren’ bovenaan deze pagina.

Hoe kan ik contact opnemen met U’R BAR?

Mocht je vragen hebben of mocht je onverhoopt niet tevreden zijn met jouw bestelling van U’R BAR, stuur dan alstublieft een e-mail naar bestellingen@urbar-cocktails.com met het desbetreffende ordernummer. Je kunt op werkdagen binnen 24 uur een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

Wat te doen met een door transport beschadigde bestelling?

Indien je bij het aannemen van de bestelling breuk constateert, verzoeken wij jou deze te weigeren, waarna de postbezorger deze weer aan U’R BAR zal retourneren. Wanneer de bestelling in ons magazijn is ontvangen, zullen wij contact met je opnemen over vervangende goederen danwel creditering.

Ik heb een manco op mijn bestelling, wat nu?

Je heeft hiervan een automatisch gegenereerd bericht gekregen, waar de manco’s op staan vermeld. Wij streven ernaar om het bedrag zsm op uw rekening te doen toekomen.

Ik heb geen manco e-mail gehad, maar mijn bestelling is niet compleet, wat nu?

Je kunt hiervoor contact opnemen met ons opnemen wij zullen uw aanvraag dan zo spoedig mogelijk in behandeling nemen en voor een passende oplossing zorgen.

Kan ik mijn bestelling ook retourneren?

Als consument behoud je het recht de bestelling bij U’R BAR ten dele, danwel in zijn geheel aan ons te retourneren. Je hebt 14 dagen om na ontvangst van de bestelling door jezelf, of door een aangewezen derde, aan te geven dat je producten wilt retourneren. Je dient ons dan schriftelijk op de hoogte te stellen van het retourneren van de producten. Dit kun je doen door ons een e-mail te sturen waarin je aangeeft producten aan ons te retourneren.

Nadat je ons op de hoogte heeft gesteld zullen wij jou schriftelijk informeren dat wij jouw retourzending in behandeling zullen nemen, je hebt dan 14 dagen, na bekendmaking, om de producten aan ons te retourneren. Wij vragen je hiervoor ons retour gegevens op de verzenddoos te schrijven en deze af te leveren bij een verzendpunt bij jou in de buurt.

Bij het ten dele retourneren van jouw bestelling door een eigen fout qua productkeuze of hoeveelheid berekenen wij jou de retourkosten à €6,95 per doos.

Voor de berekening van de terugbetaling geldt dat u alleen aansprakelijk bent voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Hoe moet ik de producten retourneren?

Als je nog de beschikking hebt over de orginele verzenddoos dan kun je de producten daar in verpakken, tezamen met een kopie van de afleverbon/factuur, en de doos vervolgens aan ons retouradres retourneren. Zorg wel voor voldoende opvulmateriaal om breuk te voorkomen.

Ik heb niet meer de beschikking over de originele verzenddoos, kan ik mijn product alsnog retourneren?

Je kunt de producten alsnog aan ons retourneren, echter dienen de producten ons in originele staat te bereiken.

Hoelang duurt het voordat mijn geretourneerde producten worden gecrediteerd?

Terugbetaling van het volledige orderbedrag inclusief de verzendkosten van de heenzending worden zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na herroeping voltooid. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt. Wij betalen je terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zullen u voor zo’n terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht.

Ik heb een klacht over een artikel, waar kan ik dit melden?

Als je een klacht hebt over een bepaald artikel, dan verzoeken wij je om contact op te nemen met de klantenservice. Wij streven ernaar om voor u een passende oplossing te bieden.

Aan welk adres mag ik mijn zending retourneren?

Indien u iets wilt retourneren, dan kunt u uw producten opsturen naar:

U’R BAR

Burgermeester Hoffmanstraat 37

3071 XP Rotterdam

Nederland

Heb ik garantie op mijn producten?

Elk product van U’R BAR is onderhevig aan de wettelijke garantie. Wettelijke garantie wil zeggen dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten. Aangezien onze producten gemaakt zijn van verse ingrediënten en in kleine hoeveelheden, kan het voorkomen dat er een smaakverschil is. Mocht je van mening zijn dat jouw ontvangen producten desondanks niet aan voldoen vragen wij je contact op te nemen met ons wij zullen trachten uw aanvraag op werkdagen binnen 24 uur te behandelen.